Kto má už dosť chleba a rôznych nátierok stále dokola, skôr či neskôr skončí rozmýšľaním, čo jesť, ale tak, aby príprava netrvala dlho a bolo to jednoduché. Toto je prvý recept z mnohých, ktoré používam. Vymyslel ho Kubík.
Je to úplná chuťová lahôdka, ľahko stráviteľná a určite je aj veľmi zdravá. Potrebujete ryžu, nám sa osvedčila úplná klasika, biela dlhozrnná a sušené paradajky.
Ryžu uvaríte, paradajky šup šup nakrájate a je to fertig.
Ak máte sušené paradajky v oleji, môžete aj nemusíte ich variť s ryžou. Osobne ich varím spolu, aspoň sa premiešajú chute. Okrem paradajok pridám do ryže ešte 2-3 lyžice oleja v ktorých sú naložené a to je všetko. Po uvarení dochutím sôjovou omáčkou (Johsen Shoyu alebo Kikkoman) a ak sa mi zdá málo paradajok, tak ešte prikrájam.
Paradajky v oleji sa nám osvedčili z Lidla. Majú asi najlepší pomer cena/výkon. Na šálku ryže odporúčam 3/4 balenia.
Ak máte sušené paradajky, ale nie v oleji, tie sú trošku tvrdšie a odporúčam ich pokrájať a pridať na začiatku varenia.
Dobrú chuť.